11 januari 2020
14:00

Mölndals IBF D2

Referat: Dingle AIK D2 - Mölndals IBF D2

Då var vi äntligen igång igen med matchande. Dags att vända på serien och som i höstas spelades första matchen mot Mölndals IBF. Ett Mölndal som i höstas spelade ett snabbt spel med högt bolltempo och mycket positionsbyten. Den matchen slutade i en 12-1 förlust och målet var inför denna match att vi skulle göra ett bättre resultat.

Period 1.
Lite oväntat så blev inledande minutrarna lite trevande från båda lag innan Mölndal bryter isen efter fyra minuter. Efter Mölndals 0-1 mål blir det ett mer öppet spel. Där Mölndal blir det mer spelförande laget. Vi jobbar riktigt bra i försvarsspelet redan från forwards till målvakt. Vi ligger ganska bra i våra positioner. Vi lyckas även skapa flera vassa målchanser men lite oskärpa och en duktig bortalagsmålvakt håller nätet fritt.. Det är bara drygt minuten kvar på perioden när 0-2 kommer.. Lite ofokus kanske det var när slutet på perioden nalkades kanske... Riktigt surt när vi har ett bra flow i laget.

Period 2
Andra perioden blir händelserik.
Mölndal fortsätter vara det spelförande laget medan vi lägger oss på försvar och satsar på spel vändningar. Vilket vi gör bra även denna period. Efter drygt 7.minuter kan bortalaget utöka till 0-3. Minuten senare får vi chansen i Pp ett Pp som tyvärr inte resultat. Drygt fem minuter senare så är det våran tur att spela BP. Ett BP där vi lyckas styra bort zorrodrottningen och ger henne inget utrymme alls för denna delikatess. Med fem sekunder kvar i boxplay blir nyss nämnda spelare utvisad och vi får en ny chans i Pp... Även denna gång resulterar det inte i mål utan det är bortalaget som har den vassaste chansen.
Perioden för övrigt speglar första perioden i possesion och spel.

Period 3.
Mardrömsstsart. 0-4 kommer redan drygt 2 minuter in... Tungt...
Men skam den som ger sej heter det ju och drygt 2 minuter senare kan vi reducera till 1-4. Malin gör målet på passning från Marlene. Yess!! Chansen finns....
Man e som sårbarast när man släppt in ett mål brukar man säga, tyvärr stämmer det denna gång då Mölndal utökar till 1-5 bara halvminuten senare och av bara farten gör de 1-6 ytterligare 15 sekunder senare..
Time out...

Resterande period når vi inte riktigt upp i vår kapacitet offensivt vi kan stundtals etablera offensivt spel r bortalaget "slappnar" av.

Analys:
En match som är en klar förbättring resultatmässigt mot föregående möte. Vi skapar fler chanser och skapar "problem" för Mölndal stundtals. Saknar skärpan vid de avgörande lägena just nu.. med de antal chanser vi haft så hade det klart kunnat vara andra siffror i matchen.
Försvarsspelet funkar riktigt bra i denna match, Är en kort period i sista där vi inte är på tårna och i denna serien slappnar man så straffar det sej direkt..